درخواست مشاوره تماس

جشنواره

آوای مشاهیر

پنج اتفاقی که بیشترین تاثیر را بر اقتصاد جهانی گذاشت.

پیوستگی روزافزون تحولات جهانی به یکدیگر موجب شده تا کشورها نسبت به اتفاقاتی که در کشورهای دیگر رخ می‌دهد آسیب پذیر و متاثر شوند. اکنون که سال ۲۰۱۶ واپسین روزهای خود را طی می‌کند با نگاهی به ماه‌های گذشته می‌توان پنج اتفاق را برشمرد که از نظر اقتصادی بر تمامی کشورهای جهان به صورت مثبت یا منفی تاثیرگذار بوده است.

آوای مشاهیر

هدف موسسه کارآفرین آوای مشاهیر:

اینها پرسش هایی هستند که سعی شده در این مقاله در موسسه کار آفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیراز منتشر شده است . به طور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.

 

۱٫ سقوط بورس چین

در روزهای ۴ و ۷ ژانویه ۲۰۱۶ بود که بازاربورس چین شاهدسقوط ۷ درصدی شاخص‌ها بود و موجب آشفته شدن بازارهای بورس در سراسر جهان شد. در فاصله روزهای ۴ تا ۱۵ ژانویه، بازار بورس چین شاهد افت حدودا ۱۸ درصدی شاخص‌ها بود. ارزش یوان به پایین‌ترین سطح از مارس ۲۰۱۱ رسید و موجب شد تا کالاهای چینی قدرت رقابت بیشتری در بازارهای خارجی به دست بیاورند و در عین حال موجب بالارفتن هزینه‌های سرمایه‌گذاری چین در آن سوی مرزهایش شد. این شوک بورسی بر بازارهای کل جهان از جمله بورس‌های اروپایی و آمریکا تاثیر گذاشت. تاثیرپذیری بازارهای جهانی از این شوک بورسی این واقعیت را بار دیگر به اثبات رساند که چین نقش مهمی در عملکرد اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.

 

۲٫ توافق کاهش تولید اوپک

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه نوامبر برای اولین بار از سال ۲۰۰۸، تصمیم به کاهش تولید نفت خود گرفت. خیلی زور گروهی از تولیدکنندگان غیر عضو اوپک نیز به این توافق پیوستند تا قیمت نفت به میزان قابل توجهی افزایش یابد. قیمت نفت خام آمریکا پس از اعلام این تصمیم بیش از ۵ درصد افزایش یافت. هرچند این توافق موجب تقویت چشم‌انداز صنعت انرژی جهان و رشد اقتصادی کشورهای نفت‌خیز جهان می‌شود، اما برای مصرف‌کنندگان به معنای افزایش قیمت‌ها خواهد بود. کاهش قیمت نفت در طی حدود ۳ سال گذشته موجب شده تا کشورهایی نظیر برزیل و ونزوئلا با رکود شدید اقتصادی مواجه شدند. حتی عربستان هم ناگزیر به کاهش هزینه‌های خود شده است.

 

۳٫ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا

در ماه ژوئن مردم انگلیس رای به خروج کشورشان ار اتحادیه اروپا دادند. اکنون این کشور پس از ۲۳ سال عضویت در اروپا باید مناسبات خود با سایر کشورها را مجددا تعریف کند. افزایش قابل توجه ارزش دلار در برابر یورو در نتیجه این خروج، تاثیری منفی بر بخش تولید آمریکا خواهد داشت. این اتفاق همچنین موجب کندی آهنگ رشد اقتصاد آمریکا می‌شود. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب خروج سرمایه‌ها از حوزه یورو و حرکت آن به سمت بازارهای امن از جمله اوراق خزانه‌داری آمریکا می‌شود و این به معنای تقویت ارزش دلار است. دیگر بازار امنی که پذیرای سرمایه‌های سرگردان خواهد بود ژاپن است. افزایش ارزش دلار همچنین چین را تحت فشار قرار خواهد داد تا ارزش یوان را کاهش دهد، زیرا این کشور در میانه واگرایی بین دو بازار بزرگ صادراتی‌اش یعنی آمریکا و اتحادیه اروپا گیر افتاده است.

 

۴٫ پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا مخالف موافقت‌نامه‌های تجاری است و ممکن است آمریکا را از این پیمان‌ها خارج کند. اولین قرارداد می‌تواند موافقت‌نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی باشد. کاهش ارزش یوان در برابر دلار از سوی چین نیز مورد اعتراض او است و قول داده پکن را بابت این اقدامات تنبیه کند. وی همچنین وعده داده که مالیات‌هایی بر شرکت‌هایی که فرصت‌های شغلی را به خارج آمریکا منتقل می‌کنند اعمال نماید. وی همچنین در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد صندوق جدیدی است که می‌تواند تعداد فرصت‌های شغلی را افزایش دهد و درعین حال نرخ تورم را بالا ببرد.

 

۵٫ رها شدن ایران از تحریم
توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی موجب لغو تحریم‌ها علیه تهران شده است. لغو این تحریم‌ها تاثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی دارد. ایران اکنون می‌تواند درآمد خود از فروش نفت را تا سال آینده به میزان ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد. اتحادیه اروپا به محدودیت‌ها در زمینه تجارت، کشتیرانی و بیمه ایران پایان داده است. آمریکا نیز دیگر تحریم‌های چند جانبه علیه اقتصاد ایران را به ویژه در بخش بانکی اعمال نمی‌کند. بانک مرکزی ایران گفته که لغو تحریم‌ها موجب آزاد شدن ۳۰ میلیارد دلار از دارایی‌ها بلوکه شده ایران در خارج از این کشور می‌شود.