الگوی سقف دوقلو یا (Double Top)
الگوی سقف دوقلو باعث بازگشت قیمت از حالت صعودی به نزولی خواهد شد. پس بنابراین باید به دنبال شکل گیری این الگو بعد از یک حرکت صعودی باشیم.
الگوی سقف دوقلو یک الگوی بازگشتی نزولی یا Bearish Reversal است. این الگو در انتهای روند صعودی در بورس تشکیل شده و میتواند باعث منفی شدن بازار می شود . اسامی متنوعی برای این الگو وجود دارد که بعنوان مثال میتوان به نامهایی مانند سقف دوگانه سقف دوقلو، ،دوقلوی سقف، سقف مضاعف، دوگانهی سقف ، الگوی Mو غیره اشاره کرد.
الگوی سقف دوقلو از دو قله همسطح، مشابه، متوالی، هماندازه و مجاور بهم تشکیل می گردد . این قلههای همسطح درواقع اصابت قیمت را به یک سطح مقاومت مستحکم نشان میدهد. قلهها باید هردو ماژور و اصلی بوده و راس آنها تقریبا با یکدیگر هم ارتفاع باشد. اندازه قلهها چه از لحاظ ارتفاع عمودی و چه از لحاظ تعداد کندل، نباید با یکدیگر تفاوت چندانی داشته باشند.
انتظار ما از یک بازار صعودی
در یک بازار صعودی انتظار داریم سقفها و کفها مرتبا بالاتر بیایند. بنابراین اولین باری که معاملهگران دچار شک و تردید میشوند زمانی است که ناتوانی قیمت را برای تولید سقف بالاتر مشاهده میکنند. سپس هنگامیکه بازار در آخرین نزول، کف قبلیاش را از دست میدهد، شک معاملهگران تبدیل به یقین گشته و از به پایان رسیدن روند صعودی مطمئن میشوند. فروش جمعی معاملهگران در این شرایط منجر به افزایش فشار نزولی سنگینی میشود که روند نزولی جدید و قدرتمندی را آغازخواهد کرد .
الگوی سقف دوقلو Head
معمولا به قله ها در این الگوی سقف دوقلو Head یا «سر» گفته می شود . به همین دلیل یکی دیگر از اسم های متنوع این الگو «الگوی دو سر» یا Double Heads است. به درهای که در وسط الگو جای دارد اصطلاحا خط گردن یا Neck Line گفته می شود . این خط در واقع آخرین سطح حمایت و آخرین کفِ دست نخوردهی بازار را نشان میدهد. سیگنال فروش دقیقا پس از شکسته شدن خط گردن به وقوع خواهد پیوست.
خط گردن
پس از شکسته شدن خط گردن اغلب شاهد ریزش قیمت خواهیم بود. این ریزش ممکن است بلافاصله و یا متعاقب بوسه وداع به خط گردن، اتفاق بیوفتد. شکسته شدن خط گردن در بازارهای دوطرفه، معمولا با افزایش حجم معاملاتی همراه خواهد بود. سرعت گامهای حرکت قیمت نیز هنگام شکسته شدن خط گردن سریع تر خواهد شد. همین مساله موجب میشود شیب نزولی نمودار در آخرین حمله به سمت خط گردن بیشتر از شیب آخرین صعود باشد. بیشتر بازیگران اصلی در همان قله نخست از بازار خارج می شوند . بنابراین حجم معاملاتی در قله دوم به مراتب کمتر از قله اول است.
الگوی کف دوقلو
الگوی کف دوقلو یا الگوی «دو دره» یک الگوی بازگشتی صعودی یا Bullish Reversal است که در پایان روند نزولی تشکیل میگردد و میتواند باعث مثبت شدن بازار شود. تمام نکات مهمی که درخصوص الگوی سقف دوقلو بیان کردیم عینا درباره الگوی کف دوقلو نیز صدق می کند . با این تفاوت که الگوی کف دوقلو میتواند در بازارهای یکطرفه مانند بورس ایران برای ورود به بازار نیز مورد استفاده قرار گیرد و جذابیت آن برای بورسبازان ایرانی به مراتب بیشتر از الگوی سقف دوقلو می باشد.
الگوی کف دوقلو
الگوی کف دوقلو را با نام های دیگری نیز مانند الگوی دو دره،کف دوگانه، الگوی W دوگانهی کف و غیره میخوانند. از لحاظ روانشناسیِ بازار، الگوی کف دوقلو هنگامی اتفاق می افتد که فروشندهها پس از یک دوره تسلط کامل بر بازار، سرانجام به محدودهای میرسند که علیرغم تمام تلاش هایشان نمیتوانند آخرین کف را بسمت پایین بشکنند. از سوی دیگر خریداران تازهنفس موفق به شکستن آخرین سقف بسمت بالا شده و به این موجب تقویت اعتماد به نفس خریداران و آغاز فاز تازهای از حرکت های صعودی بازار خواهد شد. در الگوی کف دوقلو نیز مانند الگوی سقف دوقلو، انتظار داریم پس از شکسته شدن خط گردن، قیمت بتواند حداقل به اندازه فاصله درهها از خط گردن، به صعود خود به سمت بالا ادامه دهد.
هدف موسسه کارآفرین آوای مشاهیر:
این ها پرسش هایی هستند که سعی شده در این ویدیو در موسسه کار آفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیراز منتشر شده است . به طور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.
از کجا شروع کنم؟ دوره جامع نوابغ بورس دوره معامله گری طلا دوره نوابغ توربو دوره رایگان اسطوره طلا
فاصله عمودی دره ها در بورس ایران باید چقدر باشد؟
در بورس ایران باید فاصله عمودی درهها از خط گردن حداقل به اندازه ده درصد باشند. امکان دارد کف اول و دوم با یکدیگر اختلاف ارتفاع کمی ، حداکثر به اندازه 2 الی 5 درصد، داشته باشند و این تفاوت جزئی از دید اکثر تحلیلگران قابل قبول تلقی می گردد. دره ها به لحاظ زمانی میتوانند فاصلهای بین 2 تا 6 هفته از یکدیگر داشته باشند. شیب آخرین صعود بیشتر از آخرین نزولمی باشد. و همچنین حجم معاملاتی نیز در دره دوم قاعدتا کمتر از دره نخست است که به معنی کاهش قدرت روند نزولی و خروج اکثر فروشندگان و بازیگران اصلی در همان دره نخست میباشد.
در ادامه آموزش ها با ما همراه باشید.
ساره سروستانی
معامله گر بازار مالی