مفهوم استراتژی قرارداد اختیار معامله

استراتژی:
یعنی از خرید یا فروش همزمان چند اختیار معامله با هم یا بههمراه سهم پایه موضوع قرارداد است. جهت پوشش ریسک، سودآوری بیشتر یا متنوع کردن سبد سرمایهگذاری می باشد. از انواع مختلف استراتژیها در معاملات اختیار معامله، میتوان به استراتژیهای ترکیبی متقارن اشاره کرد .که شامل ترکیبهای مختلف هر دو قرارداد. اختیار خرید و قرارداد اختیار فروش بورس صادره بر یک سهام خاص است.
هدف موسسه کار آفرین آوای مشاهیر:
اینها پرسش هایی هستند. که سعی شده در این مقاله در موسسه کار آفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیراز بطور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.
استرادل:
از متداولترین استراتژیهای ترکیبی متقارن، «استرادل» است. این استراتژی، بر دو نوع است: «استرادل خرید» و «استرادل فروش». استرادل خرید، خرید قرارداد اختیار خرید و قرارداد اختیار فروش یک دارایی را با قیمت توافقی و تاریخ انقضای یکسان را در برمیگیرد. بهطورکلی استراتژی استرادل، طبیعیترین و مناسبترین استراتژی به هنگام پیشبینی نوسان شدید قیمتها در بازار بورس است.
زمان مناسب استراتژی استرادل:
استراتژی استرادل زمانی مناسب است. که سرمایهگذار بورس انتظار دارد قیمت دارایی نوسان زیادی داشته باشد. اما جهت نوسان(کاهش یا افزایش) را نمیداند. سرمایهگذاری را در نظر بگیرید. که پیشبینی میکند قیمت یک دارایی که در حال حاضر ۶۹ ریال است. در سه ماه بعد با نوسان زیادی مواجه خواهد شد.
استراتژی استرادل فروش:
استراتژی استرادل فروش، از طریق فروش اختیار خرید و اختیار فروش با قیمت توافقی و تاریخ پایان مهلت یکسان صورت میگیرد. البته این استراتژی دارای ریسک بالایی است. چنانچه قیمت سهام در تاریخ انقضاء، نزدیک قیمت توافقی باشد. منجر به سودآوری قابلتوجهی میشود. اما چنانچه این دو قیمت باهم تفاوت زیادی داشته باشند. مقدار زیان نامحدود خواهد بود.
ین نوع اختیار معامله به خریدار این اجازه را میدهد که مقدار مشخص از یک دارایی را در آینده، در زمانی مشخص و بهقیمتی معین خریداری کند. بهعنوانمثال فرض کنید قرارداد اختیار معاملهی خرید با دارایی پایه سکه در شرکت بورس کالای ایران قابل معامله است. قیمت هر سکه در بازار نقدی در دیماه ســال ۹۵برابر۹۵۰هزار تومان است. چنانچه فردی اختیار خرید مذکور را با قیمت اعمال ۹۵۰هـزار تومان برای سررسید اسفند ۹۵به قیمت ۵۰ هزار تومان (قیمت اختیار معامله) خریداری کند، پایان اسفند سال۹۵، این فرد حق دارد هر سکه را با قیمت ۹۵۰ هزار تومان از فروشنده اختیار معامله خریداری کند.
اختیار خرید:
اختیار خرید به خریدار این اجازه را میدهد. که مقدار مشخص از یک دارایی را در آینده، در زمانی مشخص و بهقیمتی معین خریداری کند.
مثال اختیار خرید:
حال چنانچه قیمت نقدی سکه تا زمان سررسید. به یک میلیون و ۶۰هزار تومان رسیده باشــد. خریدار اختیار معامله به ازای هر ســکه، ۱۱۰هزار تومان سود میکند.(البته با در نظر گرفتن هزینه خرید اختیار و کسر ۵۰هزار تومان، در کل معادل ۶۰هزار تومان ســود میکند). و چنانچه قیمت نقدی سکه تا زمان سررسید به ۹۰۰هزار تومان رسیده باشد. خریدار اختیار معامله از حق خرید خود استفاده نمیکند و اختیار معامله را اعمال نمیکند.(چراکه میتواند در بازار، ســکه را به قیمت کمتر بخرد)و و در نتیجه فقط زیانی معادل ۵۰هزار تومان (هزینه خرید اختیار که در ابتدای انعقاد قرارداد پرداخته بود) را متحمل میشود.
اختیار فروش
ایــن نوع اختیار معامله به خریدار خود این اجــازه را میدهد. که مقدار مشخص از یک دارایی را در آینده در زمانی مشخص و با قیمتی معین به فروشنده اختیار معامله بفروشد. بهعنوانمثال فرض کنید قرارداد اختیار معامله فروش با دارایی پایه سکه در شرکت بورس کالای ایران قابل معامله است.
نحوه دریافت کد معاملاتی
درصورتی که مشتری قبلا اقدام به دریافت کد معاملاتی قراردادهای آتی از طریق شرکتهای کارگزاری کرده باشد. میتواند با همان کد معاملاتی در معاملات قراردادهای اختیار معامله نیز فعالیت کند. شایان ذکر اســت مشتریان فقط با یک کارگزاری مجاز به انجام این معاملات هستند. در صورت تمایل به تغییر کارگزاری خود، باید فرم درخواست انتقال کد معاملاتی را تکمیل و آن را به کارگزار مورد نظر خود ارائه کنند.
افتتاح حساب عملیاتی
مشتریان برای فعالیت در معاملات قراردادهای اختیار معامله میبایست یک حساب در اختیار بورس نزد یکی از بانکهای عامل (سامان، ملت و رفاه) افتتاح و آن را به شرکت کارگزاری معرفی کنند. درصورتیکه مشــتری کد معاملاتی قراردادهای آتی داشته باشد .میتواند از حساب در اختیار بورس خود برای این معاملات نیز استفاده کند.