درخواست مشاوره تماس

جشنواره

بورس در شیراز

تحلیل تکنیکال:

اگر عرضه یک محصول در مقابل تقاضا برای آن محصول محدود باشد، کسانی که به آن نیاز دارند برای تصاحب آن رقابت می‌کنند؛ به این شکل که حاضرند مقدار بیشتری از پول و سرمایه خود را بابت خرید آن محصول بپردازند تا با جلب نظر عرضه‌کنندگان از رقبای خود پیشی بگیرند. در حالتی دیگر اگر عرضه در برابر تقاضا برای محصولی زیاد باشد، ترسی از کمبود آن محصول در میان معامله گران حس نخواهد شد و افراد بجای خرید آن محصول، پول خود را صرف خرید محصولات دیگر می‌کنند یا حداقل برای کاهش احتمالی آن محصول در آینده صبر خواهند کرد.

تمامی نوسانات قیمتی بازار حاکی از نسبت عرضه سهام بر تقاضای آن است و درواقع حاکی از روانشناسی عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان برای خرید یا فروش یک سهم است. این روانشناسی در نمودارهای عرضه و تقاضا به‌خوبی نمود پیدا می‌کند.

تمامی حالات ممکن نوسانات قیمتی برای بازه‌های زمانی متفاوت شامل ۳۲ الگو است که ما در این مقاله به بررسی و تحلیل روانشناسی ۴ الگوی اصلی آن خواهیم پرداخت.

  • عرضه و تقاضا چیست؟
  • رابطه بین عرضه و تقاضا روانشناسی عرضه و تقاضا
  • کاربرد روانشناسی عرضه و تقاضا
هدف موسسه کارآفرین آوای مشاهیر:

اینها پرسش هایی هستند که سعی شده در این مقاله درموسسه  کار آفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیراز به طور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.

بورس در شیرازعرضه و تقاضا چیست؟

عرضه چیست؟

به تعداد سهامدارانی که خواهان فروش سهام خود هستند عرضه‌کنندگان گفته می‌شود. درواقع هرکدام از این سهامداران با توجه به میزان ارزش سهام خود، آن را باقیمتی متفاوت عرضه می‌کنند. در این حالت با افزایش قیمت، عرضه افزایش می‌یابد.

تقاضا چیست؟

به تعداد خریداران بالقوه که خواهان خرید سهام هستند تقاضاکنندگان گفته می‌شود. متقاضیان سهام با توجه به ارزش سهم، سهام را باقیمتی متفاوت می‌خرند. در این حالت با افزایش قیمت، شاهد کاهش متقاضی خواهیم بود.

رابطه بین عرضه و تقاضا

به نقطه‌ای که در آن عرضه سهم با تقاضای آن برابر باشد، تعادل بازار گویند. در این حالت تمامی خریداران بالقوه و فروشندگان بر سر یک قیمت توافق می‌کنند و در آن قیمت معامله صورت می‌گیرد. درواقع تنها چیزی که لازم است تا حقیقت بازار آشکار شود، وجود دو معامله‌گر است که برای معامله بر سر یک قیمت توافق می‌کنند.

به‌طورکلی زمانی که تقاضا برای سهمی بیشتر از عرضه در یک قیمت باشد، باعث می‌شود نقطه تعادل جابجا شده و قیمت سهم افزایش یابد. به همین صورت اگر عرضه بیشتر از تقاضا در یک قیمت باشد، میان عرضه‌کنندگان برای فروش سهام رقابتی ایجادشده و نقطه تعادلی جابجا می‌شود و قیمت سهم کاهش می‌یابد.

درواقع قانون عرضه و تقاضا، تعامل میان عرضه محصول و تقاضا برای آن را نشان می‌دهد. این قانون نشان می‌دهد که دسترسی به یک محصول خاص و تقاضا برای آن به قیمت بستگی دارد. تقاضاکنندگان و عرضه‌کنندگان در برابر یکدیگر مقاومت می‌کنند تا زمانی که بر سر یک قیمت به توافق برسند و بازار قیمت متعادل را پیدا کند.

روانشناسی عرضه و تقاضا

علم رفتارشناسی و روانشناسی بازار سرمایه عکس‌العمل افراد در برابر میزان عرضه و تقاضا محصولات را کاملاً بررسی می‌کند. این بررسی‌ها نشان می‌دهند که رفتار و شخصیت افراد بیشتر از تحلیل بنیادی وتحلیل تکنیکال  و غیره بر معاملات افراد تأثیر می‌گذارد. ازنظر روانشناسی بازار سرمایه، اگر عرضه یک محصول در مقابل تقاضا برای آن محدود باشد، کسانی که به آن نیاز دارند برای تصاحب محصول رقابت می‌کنند، رقابت به گونه ایست که حاضرند مقدار بیشتری از پول و سرمایه خود را بابت خرید آن محصول بپردازند تا با جلب نظر عرضه‌کنندگان از رقبای خود پیشی بگیرند.

در حالتی دیگر اگر عرضه در برابر تقاضا برای محصولی زیاد باشد، ترسی از کمبود آن محصول در میان معامله گران حس نخواهد شد و افراد بجای خرید آن محصول، پول خود را صرف خرید محصولات دیگر می‌کنند یا حداقل برای کاهش احتمالی آن محصول در آینده صبر خواهند کرد.

به زبان روانشناسی قانون عرضه و تقاضا معادل ترس و طمع در آدمیزاد است.

کاربرد روانشناسی عرضه و تقاضا

درواقع بازار بر الگوهای روانی معامله گران و سرمایه‌گذاران استوار است. ازآنجاکه بازار یک مجموعه منظم است، درنتیجه می‌توان با ترجمه زبان آن‌که در نمودارهای تکنیکالی نشان داده‌شده است، عرضه و تقاضا برای یک محصول را تحلیل کرد.

با مشاهده نمودارهای عرضه و تقاضا و همچنین میزان حجم آن‌ها می‌توان نظر عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان را در رابطه باقیمت سهم در آینده تفسیر کرد.

در یک دوره به یک‌میزان بر عرضه سهم و تقاضای افراد پاسخ داده می‌شود و حجم باقیمانده آن‌ها تعیین‌کننده قیمت سهم است.