درخواست مشاوره تماس

جشنواره

بورس در شیراز

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال (Support & Resistance)

همانطور که می‌دانید قیمت یک سهم در نبرد خریداران و فروشندگان تعیین می­‌شود. فشار خریداران قیمت‌­ها را به سمت بالا و فشار فروشندگان قیمت­‌ها را به سمت پایین سوق می‌دهد. که این امر اشاره به سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال دارد. هرگاه قیمت­‌ها افزایش می‌یابد. خریداران کنترل قیمت را به دست گرفته اند.  زمانی که کاهش پیدا می‌کند، فروشندگان بر بازار مسلط شده اند. در واقع داد و ستد قیمت­‌ها را تغییر می‌دهد. در نهایت جهت حرکت قیمت­‌ها برنده نبرد را مشخص می‌کند. خریداران به دنبال بالا کشیدن قیمت و فروشندگان به دنبال پایین کشیدن قیمت هستند.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

هدف موسسه کارآفرین آوای مشاهیر:

اینها پرسش هایی هستند. که سعی شده دراین مقاله در موسسه کارآفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیرازبطور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

سطوح حمایت (سطوح تقاضا) Support

به رفتار قیمت سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نمودار بالا توجه نمایید. انتظارات در طی زمان، عرضه و تقاضا برای سهام را تغییر داده. و نوسانات قیمت را برای آن به ثبت رسانده است. در طی یک دوره چهار ماهه هر زمان قیمت‌ها تا سطح ۲۶۳۶ ریال پایین آمده، وضعیت فشار خریداران قیمت را کنترل نموده است. در این حالت خریداران از سقوط بیشتر قیمت­‌ها به سمت پایین جلوگیری کرده‌­اند. در واقع به خریداران این احساس دست داده است .که سهام فولاد مبارکه اصفهان در قیمت ۲۶۳۶ ریال برای سرمایه گذاری ارزنده است. خریداران با افزایش تقاضا در قیمت‌های بالاتر از ۲۶۳۶ ریال از کاهش قیمت جلوگیری کرده اند. این عملکرد قیمت به حمایت مشهور است. چرا که خریداران از قیمت ۲۶۳۶ ریال حمایت می­‌کنند. از سوی دیگر فروشندگان نیز تمایلی به فروش زیر محدوده ۲۶۳۶ ریال نداشته اند. بدین صورت خریداران و فروشندگان در سطح ۲۶۳۶ ریال از روند قیمتی سهام شرکت حمایت و پشتیبانی نموده اند.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

سطح حمایت

  • در سطح حمایت تعداد خریداران (حجم تقاضا) از تعداد فروشندگان (حجم عرضه) بیشتر است.
  • در این حالت فروشندگان تمایلی به عرضه سهام در زیر سطح حمایت ندارند و کنترل قیمت در دست خریداران است.
  • معامله گران، سهام شرکت را در آن محدوده ارزنده ارزیابی می‌کنند.
  • معامله گران معتقدند، قیمت­‌ها از ان سطح پایین تر نمی‌آید.
  • از بهم پیوستن نقاط پایینی در یک دوره زمانی روی یک خط، سطح حمایت پدید می‌آید.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

سطوح مقاومت (سطوح عرضه) Resistance

به طور مشابه، خط مقاومت سطحی است که در آن فروشندگان کنترل روند قیمتی را به دست گرفته.  از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کنند. این سطح که از بهم پیوستن نقاط بالایی قیمت‌­ها در یک دوره زمانی حاصل می‌گردد را “سطح مقاومت” می‌نامند در این سطح عرضه سهام بیشتر از تقاضا بوده، به معنایی فروشندگان با فروش بیشتر باعث کاهش قیمت‌ها می‌گردند. نمودار زیر تغییرات قیمت سهام شرکت معدنی باما در یک بازه یکساله ترسیم شده است.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

سطح مقاومت

  • در آن تعداد فروشندگان (حجم عرضه) از خریداران (حجم تقاضا) بیشتر است. در این حالت خریداران تمایل به خرید سهام در بالای سطح مقاومت ندارند.
  • در این حالت خریداران تمایلی به خرید سهام در بالای سطح مقاومت ندارند و کنترل قیمت در دست فروشندگان است.
  • معامله گران، فروش سهام شرکت را در آن محدوده ارزنده ارزیابی می‌کنند.
  • معامله گران معتقدند، قیمت‌ها از آن سطح بالاتر نمی‌رود.
  • از بهم پیوستن نقاط بالایی در یک دوره زمانی روی یک خط، سطح مقاومت پدید می‌آید.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

نمودار زیر سطح حمایت و مقاومت سهم شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی را نشان می‌دهد. سطح حمایت در محدوده ۱۴۰۰ ریال و سطح مقاومت در محدوده ۱۷۰۰ ریال قرار دارد.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بورس چگونه استفاده می شود؟

برای یک دوره بلند مدت نزدیک به ۸ ماه سرمایه گذاران انتظار افزایش قیمت سهام شرکت صندوق بازنشستگی، بالاتر از سطح ۱۷۰۰ ریال نداشتند. به همان نسبت سرمایه گذاران انتظار کاهش قیمت سهام این شرکت را به زیر محدوده ۱۴۰۰ ریال نداشتند. برخورد سه باره قیمت سهم در روند صعودی به سطح ۱۷۰۰ ریال نشان از استحکام و اعتبار این سطح مقاومت دارد. اما باید توجه داشت انتظارات سرمایه گذاران در طول زمان تغییر می‌کند.  چند ماه بعد روند قیمت سهام شرکت با عبور از سطح مستحکم ۱۷۰۰ ریال تا ۲۰۵۰ ریال افزایش یافت. زیرا انتظارات سرمایه گذاران اغلب به صورت ناگهانی تغییر می‌کند.

  • برای ترسیم سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال خطی در امتداد قله‌ها و چاله‌ها با حداقل ۲ برخورد ترسیم می‌کنیم.
  • نقطه ای که قیمت نتوانسته از آن بالاتر رود را قله یا PEAK می‌گویند.
  • نقطه ای که قیمت نتوانسته از آن پایین تر بیاید را حفره یا PIT گویند.
  • محل برگشت قیمت را پیووت Pivot می‌گویند.
نکته :

چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال اعداد دقیقی نیستند. اغلب مواقع می‌بینید. که یک سطح حمایت و مقاومت به نظر در حال شکستن است ولی به زودی متوجه می‌شوید. که بازار تنها در حال تست کردن آن بوده است. در نمودارهای شمعی این ” تست ” معمولا با سایه‌های شمع‌ها نشان داده می‌شوند.