درخواست مشاوره تماس

جشنواره

در دهه‌های اخیر تئوری‌های اقتصادی توجه بسیاری به بنگاه‌های اقتصادی و هوش مالی داشته‌اند. تحول در بنگاه‌های اقتصادی را می‌توان یکی از اهرم‌های رشد و توسعه ی اقتصادی دانست. با ایجاد سازگاری نیروهای جامعه در جهت فراهم نمودن فضای مناسب کسب و کار و سرمایه گذاری در بورس و اوراق بهادار بر امر توسعه دخیل است.

هدف موسسه کارآفرین آوای مشاهیر:

اینها پرسش هایی هستند که سعی شده در این مقاله در موسسه کار آفرین آوای مشاهیر در راستای آموزش بورس در شیراز منتشر شده است . به طور مختصر پاسخ داده شوند. پس تا پایان با ما همراه باشید.

درگذشته بیشتر شرکت ها تحت مالکیت و مدیریت یک فرد یا خانواده بودند، اما امروزه مالکیت بنگاه ها از مدیریت آن تفکیک شده است و یکی از اساسی‌ترین ملزومات بنگاههای اقتصادی وجود مدیران خبره است.

با توجه به عملکرد بنگاه های کشور طی چند سال گذشته شاهد تحولات جالب‌توجهی بوده‌ایم که موجب تعامل با بازارهای جهانی و ایجاد فضای رقابتی شده است. این تحولات با خصوصی‌سازی، توسعه سرمایه گذاری در بورس، بنگاه ها را از کنترل دولت خارج کرده و مدیریت مردمی را موجب شده است.

در اقتصاد امروزی سازمان‌ها و موسسات مالی از عوامل مهم فعالیت‌های صنعتی شناخته‌شده‌اند. بازارهای سهام بخش مهمی از سیستم مالی را شامل می‌شوند و از منظر رشد اقتصادی اهمیت بسیاری دارند.

در عصر جهانی‌شدن مؤثرترین عامل عوامل اقتصادی‌اند. اقتصاد جهانی در این فرایند دستخوش تحولی عظیم می‌شود که کشورهای مختلف دنیا را متأثر می‌سازد. ازجمله شاخص هایی که شهرها را ازنظر اقتصادی به سمت جهانی‌شدن سوق می‌دهد، توسعه ی بازار بورس، تجارت اینترنتی و توجه به هوش مالی است.

 

اهمیت سرمایه گذاری در بازار بورس:

بورس بازاری است که کالاهای متفاوتی در آن خرید و فروش می‌شود، اما با بازارهای متداول مثل بازار طلا و خودرو و… متفاوت است. مهم‌ترین تفاوت بورس با بازارهای سنتی را می‌توان رسمی بودن، شفافیت و برخورداری از پشتوانه‌ی قانونی دانست.

از طرفی در این بازار هر فردی که تصمیم به معامله سهام دارد به‌راحتی و با دسترسی به اینترنت می‌تواند به اطلاعات شرکت موردنظرش دست یابد و سپس با کمک هوش مالی خود در مورد خرید وفروش سهام این شرکت تصمیم‌گیری کند.

مسئله دیگر در بازار بورس قوانین و مقرراتی است که بر این بازار حاکم است تا سرمایه گذاران با اطمینان خاطر از عدم بروز اتفاقات ناخوشایند مثل کلاهبرداری و… در این بازار فعالیت داشته باشند.

تمام قوانین و شفافیتی که سرمایه گذاری در بورس دارد به دلیل اهمیت بورس در اقتصاد کشورها و اقتصاد دنیا است. با توجه به اینکه شرکت ها در روند سودآوری خود دست به تغییرو تحول در خطوط تولید و عرضه‌ی محصولات جدید می‌زنند، نیاز به پول دارند.

 

موفقیت شرکت در این امر منجر به افزایش میزان تولید و فروش، سودآوری شرکت، ایجاد فرصت‌های شغلی، خودکفایی و درنهایت رونق اقتصادی می‌شود. حال‌آنکه این پول موردنیاز از چه منبعی باید تأمین گردد. روش متداول برای دستیابی به مبلغ موردنظر دریافت تسهیلات بانکی است که در صورت دریافت آن باید سود تسهیلات پرداخت شود، از طرف دیگر این روش زمان بر و طولانی است.

برای سهولت کار شرکت ها در امر تولید، در صورت قابل‌قبول بودن طرح پیشنهادی از سوی شرکت توسط کارشناسان بورس، به شرکت اجازه‌ی عرضه و فروش سهام جدید داده می‌شود تا منابع مالی موردنیاز خود برای راه‌اندازی خط تولید جدید را از طریق سرمایه گذاری در بورس تأمین کنند.

 

بورس، بازاری رقابتی برای شرکت ها

سرمایه گذاران در بورس با بررسی و تحلیل بنیادی اطلاعات منتشرشده شرکت ها، سهام شرکت ها را انتخاب می‌کنند و پس از تحلیل تکنیکال شرکت وارد سهم می‌شوند، ازاین‌رو بورس درواقع فضای رقابتی میان شرکت ها ایجاد می‌نماید تا شرکت های موفق و سود ده به کار خود ادامه دهند.

کشورهایی که در بورس موفقیت و تکامل بیشتری دارند در رشد اقتصادی نیز پیشرفت خواهند داشت. اهمیت بورس در اقتصاد به این دلیل است که بازدهی پس انداز در حساب های بانکی
با بازده کم را به حداکثر می‌رساند. بورس اوراق بهادار با ایجاد فرصت‌های متنوع و اقدامات اطمینان‌بخش برای سرمایه گذاران سود بیشتری ارائه می‌دهد.

درواقع سرمایه گذاری در بورس از اهمیت زیادی در سامانه های اقتصادی برخوردار است و می‌تواند به‌عنوان شاخص در سنجش سلامت مالی کشور محسوب شود. ازاین‌رو آموزش بورس جهت ارتقای هوش مالی افراد موردتوجه قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین وظیفه‌ی بورس جذب پس اندازهای راکد در جهت رشد اقتصادی هر کشور است. از طرفی به‌عنوان یک اهرم می‌تواند تورم و افزایش نرخ رشد پس انداز را تحت کنترل بگیرد.

 

توسعه ی بازار بورس و رشد اقتصادی:

در عصر جهانی‌شدن عوامل اقتصادی بسیار مؤثرند، ازجمله شاخص‌هایی که شهرها را ازنظر اقتصادی به سمت جهانی‌شدن سوق می‌دهد، توسعه ی بازار بورس، تجارت اینترنتی و به‌کارگیری هوش مالی است.

بازار بورس توسعه‌یافته در ارتقای رشد اقتصادی دنیا تأثیر به سزایی دارد. این تأثیر ابتدا در اقتصاد کشورها و درنهایت در اقتصاد دنیا مشهود است. رشد اقتصادی و توسعه ی بازار بورس ارتباطی دوطرفه‌اند.